Een heel menselijk mens


Eleke
Ik ben de grote zus van Naomi. Vier jaar geleden ben ik met mijn schat getrouwd en ik ben nu mama van bijna drie kindjes. Ik ben niet zo goed met woorden als mijn kleine zusje, maar zal toch proberen zo goed mogelijk mijn verhaal neer te schrijven.
Ik heb al zo lang ik me kan herinneren van God gehouden. Ook ik ben mijn ouders zo erg dankbaar dat zij mij Jezus meegaven. Iets mooiers, belangrijker en echter hadden ze me nooit kunnen geven.

Wat mijn zusje ook mag beweren, van hoe engelachtig ik altijd was, ik ben altijd een zeer menselijk mensje geweest :). Ik weet nog goed hoe ik als kind met mijn zondetjes worstelde: mijn ego?sme, boosheid, lelijke gedachten,? Ik wou deze dingen niet in mijn hart. Ik wou God geen verdriet doen en toch was (en is) het zo moeilijk om van die dingen af te geraken.

Toen ik ongeveer dertien was voelde ik mijn verlangen groeien naar verandering en een diepe persoonlijke relatie met God. Op mijn veertiende liet ik mij dopen. Vlak na mijn doop begon ik heel erg te twijfelen. Was ik wel klaar geweest voor de doop? Moest ik me nu niet veranderd voelen?

Jarenlang hebben deze twijfels het me erg moeilijk gemaakt, maar tegelijkertijd vond ik toch nog vreugde en voldoening in God. Totdat God me op een zeker moment zomaar vrede en rust in mijn hart gaf. Ik was de Zijne, het was goed.

Nu zijn we weer heel wat jaren jaren verder. Ik heb me in al die jaren vaak erg dicht bij God gevoeld, maar ook regelmatig heel ver weg.? Ook nu nog heeft mijn geestelijk leven een heleboel hoogtepunten, maar ook heel wat dieptepunten. Door Gods genade hoop en geloof ik dat ik zal blijven groeien in gehoorzaamheid aan Hem. Mijn verlangen is dat wanneer ik een oude vrouw ben, ik een inspirerend iemand zal zijn, die overloopt van Gods wijsheid en liefde.

God is het enige, God is waarheid. Ik zie dat in alles rondom mij. Mensen zijn zo ongelooflijk prachtig in elkaar gestoken en de natuur is vaak zo ontroerend mooi. Alles is aangetast door de zonde en toch zie ik Gods originele, authentieke en prachtige perfectie erdoorheen schijnen. Het kan me zo?n rust en geborgenheid geven wanneer ik besef dat ik niets ben zonder Hem. Ik bid dat ik meer en meer Gods grootheid mag leren zien en mijn eigen kleinheid.

CelomiVeerle

Deze post is deel van mijn 31 dagen serie ‘Meer zoals Mijn Vader’.

 

De serie bestaat uit verhalen van mensen uit verschillende achtergronden die delen hoe zij God leerden kennen, en hoe Hij ons leven kan veranderen.

 

Klik?hier?om naar de pagina van de serie te gaan.

MoreLikeMyFather

 

 

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to Een heel menselijk mens

  • “Nature is often so stirringly beautiful. Everything is affected by sin and still I see God?s original, authentic, amazing perfection throughout it.”

    Love the hope in this! You have a way with words. So encouraging!

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.