De professionele studie

Het gaat al veel beter nu, als ik ga vergelijken met de tijd dat Gabri?l nog in maatje 68 paste. Maar dat wil niet zeggen dat plots alles gemakkelijk is. Met tijden vergeet ik alles wat ik geleerd heb en staan we weer bij nul. Ik wou eens weten hoe het nu zit, gisteren met vandaag vergelijken.?Dus besloot ik om het heel echt en professioneel aan te pakken.

Ik deed dus een uitgebreide studie over het verschil dat de dingen die ik deed hadden in mijn gedrag. Ik ben zo, weet je wel. Geleerd enzo. Ik weet het. Ik gebruikte net het woord ‘geleerd’ en dat maakt mij gesofistikeerd en omdat ik gesofistikeerd ben ben ik een dame en omdat ik zeg dat ik een dame ben gaat mijn man nu heel hard lachen. En mijn mama. En mijn papa. En nu stop ik met deze lijst, anders wordt dit stuk een stuk te lang.

Hier gaan we dan met de geleerde studie. Voor deze studie analyseerde ik de resultaten die de activiteiten die ik deed hadden op mijn humeur en gedrag.

Voorval nummer 1:?Ik zit op de grond in de speelhoek bij Caleb. Hij speelt met de speelgoedkeuken en is echt heel behulpzaam. Hij maakt eten met de stoffen groenten van Ikea terwijl hij aan mijn haar trekt.
Mijn hersenen zijn nogal dof aangezien ik al erg lang geen volledige nacht heb gehad want… want ik ben een mama. Ik ben moe en ik wil niet nadenken. Daarom wil ik naar Gilmore Girls of Pride en Prejudice of What a Girl Wants kijken.

Maar omdat ik deze geleerde studie doe, luister ik naar de Chronicles of Narnia. Dat is niet zo saai als de bijbel, denk ik op dat moment, maar niet zo leeg als de andere keuzes.

Voorval nummer 2: Ik doe de was en kijk naar Gilmore Girls. Caleb probeert de computer te eten en maakt weer eens Ikea eten. Ik ben erg ge?rriteerd dat Caleb praat want?IK MOET WETEN WAT LORELAI NET ZEI.

Voorval nummer 3: Ik luister naar het ESV bijbel-lees-plan terwijl ik het ontbijt maak. Er is nog niemand wakker, en ik geraak een paar hoofdstukken ver voordat kleine mensjes naar beneden komen, en onmenselijke geluiden maken met hun duplo ruimteschepen. Ik zet het dan maar af. (De ESV audio. Niet de ruimteschepen. Men kan ruimteschepen niet zomaar even afzetten, weet ik nu.)

Voorval nummer 4: Ik neem een bad en kijk niet naar Gilmore Girls en ook niet naar Lark Rise to Candleford, ?maar luister naar Nancy Leigh Demoss, en Amanda Cook.

Resultaten:

Mijn bevindingen? Al verander ik niet in een boze heks als ik filmen kijk, is het ook niet bepaald behulpzaam. Het is een lege vulling van mijn dag. Dat ligt natuurlijk ook wel aan de film zelf. Meestal is het onschuldig maar onbehulpzaam. En dan ook nog… als het gaat over 1 aflevering kijken… Wanneer blijft het eigenlijk ooit bij 1 aflevering?

Om al de saaie werkjes een beetje minder saai te maken is het verleidend om wat achtergrond muziek, achtergrond geluid aan te zetten om tijd en stilte te vullen. En al kijk en luister ik niet aandachtig, er komt toch een heleboel lege informatie mijn hersenen binnen sluipen.
Als ik luister naar inspirerende muziek, audio bijbel, podcasts, audio boeken… dan leer ik nieuwe dingen, of hoor ik oude dingen waar ik aan herinnerd moest worden. Ik word ge?nspireerd om naar God te kijken.

Toch vind ik niet dat het verkeerd is om af en toe eens naar een film te kijken. Soms is het gewoon leuk om samen met vriendinnen, of je man, naar een film te kijken. We moeten niet altijd over geestelijke dingen spreken, en we moeten niet altijd belangrijke en slimme dingen zeggen.

Zoals die keer dat ik Cinderella keek met mijn man, en een week later met mijn mama en zusjes, en een week daarna met een vriendin. En dan heb ik hem misschien nog een paar keer zelf gezien. Met Caleb. Want Cinderella kijken met je baby van 6 maanden is echt bonding… Hij was heel druk bezig met de computer op te eten, en ik was druk bezig met hem er van weg te houden, en we hadden zulk een liefdevolle interactie… toen heb ik hem platgedrukt, want hij at de computer dan ook wel op de schattigste manier op.

Maar om terug te gaan naar mijn punt. Ik stelde vast dat geen enkele activiteit me meteen in een engel veranderde.

Vreemd. Ik weet het.

Deze post is deel van een serie:

compassion-bloggers-motherhood

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

2 comments to De professionele studie

  • Hey omyli of omily,…

    Even reageren,.. Ik kwam u tegen op internet onder de naam brignola…. Ik was bezig om een vacature te zoeken voor een jongeman en kwam de naam brignola tegen in tholen… Deze mensen handelen in Italiaanse verf…. En de jongeman die ik ken spreekt goed spaans en italiaans en zodoende Wilde ik deze mensen met elkaar in contact brengen… Mischien zit er een baantje in voor hem of job!… Wat een leuke mooie opbouwende site heb je…. Ik denk dat ik vroeger ook wel es zo de dingen ervoer naomi… Keep going keep the faith all together you and your family…. Mischien kom ik nog wel eens pie pen op je site…. Voor bemoediging!ik ga nu naar een maaltijd voor ouderen en alleengaanden in de gemeente..!…. Dirk kookt en nog wat andere br en zr s ook… T is wel gezellige nu met de regen… Het was een erg mooie herfsttijd he?gaat het Verder goed met jullie en de kinderen?? Allemaal groeifases he?wel voor nu: Groetjes en zegen,…petra

  • Amy

    This made me laugh so much — quietly, because there’s a baby sleeping in the room above me and neither of us would find it funny if she woke up now — and it inspires me to seek out and do “the better thing” in my day. 🙂 Love your sense of humor.

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.