De vreugde van de kinderen

DSC_0023Het boek ‘Christy’ eindigt met de zin ‘De vreugde van de kinderen was in zijn gezicht.’

Ik denk vaak aan die zin als ik Abel zie lachen. Hij is zo vol met dolle pret. Hij heeft echt ‘ de vreugde van de kinderen’. Hij doet me denken aan al die bijbel verzen die het over vreugde en kinderen hebben: wees als een kind, laat de kinderen komen… Ik kijk naar Abeltje zijn grote lach als ik hem van school ophaal of als hij het sap krijgt waar hij zo naar verlangde. Alsof er nooit meer iets slechts kan gebeuren. En ik denk dat ik meer zoals hem moet zijn daarin. ?Vol blijdschap, pret, verwachting, verbazing en vreugde met wat het leven brengt.

Vanochtend zat hij bij mij op schoot en zongen we ‘Old McDonald had a farm’ wel duizend keer. Met alle soorten dieren. Zijn gulle lach was heerlijk en zijn knuffels onverwacht. We lazen boek na boek en we hadden het gezellig en warm.
Het was leven, en het was goed. En ik was precies waar God me op dat moment wou, en ik deed wat Hij me te doen gaf.

Ik vond zo veel kleine cado-momentjes!

Ik ben aan het leren om plannen en schema’s achterwege te laten en God te vertrouwen. Het gaat super traag. Ik wil mijn dag, week en leven plannen. Ik wil in controle zijn en weten wat er gaat gebeuren en dan wil ik gissen naar anderen mensen hun woorden en daden, en dan wil ik gekweld wakker liggen nadenken over alles wat ik zei, alles wat ik niet zei, en alles wat ik had moeten zeggen.

God heeft me zitten vertellen dat dat niet is hoe het loopt. Hoe dat het dan wel gaat, volgens hem, is zo’n beetje zo: Ik leef. Hij overziet alles dat er gebeurt. Ik vertrouw op Hem, dat Hij groter en slimmer en wijzer is dan ik ben. Het leven gebeurt en ik eer God door mijn leven en God is goed. Einde van verhaal.

Ik ben erg bemoedigt geweest door verschillende momenten de laatste tijd, waarin ik me geen zorgen maakte! Het was nogal zalig en ontzettend. Ik kijk er naar uit om nog meer van die momenten te hebben, in plaats van de bezorgde momenten.

Nu is het middagdutje officieel gedaan, en we zullen nog wat verder zoeken naar kleine vreugdes. En grote.

Gelinkt met Lisajobaker.com voor Five Minute Friday: Joy

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to De vreugde van de kinderen

  • Jen

    Thanks for writing this week. Your son sounds like a delight – I like the reference to “as if nothing bad will ever happen again”. I see that in my own kids – they get caught up in the moment and all is delightful without a worry in the world. I think you’re right – we would all do well to do that a bit more often.

    Popping over from Five Minute Friday … have a great week!

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.