Vijf Minuten Vrijdag – Alledaags

Als ik het woord hoor, klinkt het negatief. Saai. Alledaags. Gewoon…

Maar ik denk niet dat het zo moet zijn.

Maakte God dit ook niet? Dit alledaags, gewoone?

En houdt Hij hier ook niet van? En zal het binnen 20 jaar niet veel beter lijken? Nu zit ik er midden in. Het put me uit. Ik wil geen enkele luier meer vervangen. Ik wil slapen. Ik wil naar de badkamer gaan. Alleen. Is vandaag bijzonder? Neen. Niet echt. Tenzij je het feit dat ik vandaag nog meer spuug over me heen kreeg een speciale gelegenheid vindt.

Maar over 20 jaar zal ik dit allemaal missen. Ik zal dat warme lichaampje dat s’nachts voor me huilt, dicht tegen me aan kruipt, stopt met huilen als ik het op pak…ik zal het missen. Ik zal het missen om een peuter naast me te hebben staan die me helpt met brood bakken en over bloem smost tot onze kleine wereld wit is.

badje15

Ik zal het allemaal missen. Nu niet echt. Omdat ik het heb. Omdat ik ook de vervelende dingen die erbij horen heb.

Nu voelt het zo alledaags aan. Maar over 20 jaar zal het een bijzondere, lieve herinnering zijn.

En ik wil dit alledaagse bijzonder vinden. Ik wil God danken voor deze bijzondere dagen die gevuld zijn met lachjes en luiers en rommel en huilen en kleine wezentjes groot brengen.

Ik wil van de alledaagsheid van dit alles houden.

Er ten volle van genieten, zelfs al heb ik zin om luider te schreeuwen dan mijn kindje van 4 maanden.

Herinneringen maken.

Relaties opbouwen met deze kleine mannen die zo snel grote mannen zullen zijn. Hun kindertijd alledaags en gewoon maken. In alle kleine herinneringen en in de liefde, eentje waar we later naar terug kunnen kijken en leuke ‘weet-je-nog’ sessies over kunnen hebben.

Over onze oh zo speciale gewoone dagen. Want op een dag zullen deze dagen eindigen. En dan zullen we andere alledaagse dagen hebben. Die nu zo bijzonder lijken.

Linking up voor five minute friday bij lisajobaker.com:

5-minute-friday-1

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

2 comments to Vijf Minuten Vrijdag – Alledaags

  • YES- I want to embrace the ordinary with you! Thank you for the sweet reminder to really live in the moments that God has for us. I want to find the ordinary wonderful as well. Beautiful post!

  • My boys are 14 and 11 now, and I look back at those early days and smile. At the time, you can’t always appreciate them because you are in the midst of them, but they are such special time. Take lots of pictures and write stuff down – you WILL forget! Thanks for sharing this reminder about the beauty of the ordinary.

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.