My fairy garden – voor regenachtige of koude vakantiedagen. En gebroken theekopjes

Zonnige zomer dagen. Ik doe mijn ogen toe en ik lig naast een beekje dat gezellig verder kabbelt naast me. Kleine bloemetjes fleuren het gras op.

Een klein huisje staat een paar meter verder, deuren open en binnen staat er een theepotje dat een sliertje rook maakt in de keuken.

Een konijn snuffelt en eet klavertjes onder de struiken achter mij en ik beweeg me niet, want ik wil hem niet afschrikken.

Vlinders and vogels zingen in de bomen, de zon schijnt en alles schittert en fonkelt?op de zaligste, kalmerende manier.IMG_20150615_142528789

En dan word wakker van een lawaai dat voortkomt uit de keuken en niet veel goeds voorspelt.

Daar ligt het. Mijn allerlievelingste theekopje.

Ik neem de stukjes en net voor ik ze in het zakje doe om weg te gooien verander ik mijn gedachten, leg ze op het aanrecht.

Mijn slimheid en hersenen en buitengewone intelligentie vertellen me dat dat niet mogelijk is. Dus doe ik wat ieder ander mens zou doen in zulk een situatie.

Ik Google het.

Pinterest heeft wat hele leuke ideetjes, zoals juwelen maken en mozaik dienbladen met gebroken porcelein.

Maar dat wil ik niet. Dan moet er een porselein knipper en speciale lijm en nog zo van die kast-vullende spullen in huis komen. Wat ik wil? Ik wil gewoon niet mijn mooiste kopje weg gooien.

Een giveaway voor een fairy garden brengt me op een idee. Het is schattig, maar niet helemaal mijn ding . Net iets te kinderlijks en plastiek.

Een tweedehandswinkel, tuinwinkel en garage expeditie later heb ik de dingen die ik nodig heb. Omdat de jongens ook verliefd waren en met mijn tuin wouden spelen, hielp ik ze om hun eigen tuintje te maken. Want van mijn tuin blijven ze af.

Mijn happy place stond op de vensterbank, voor op regendagen terwijl ik afwas. Nu staat hij op mijn werktafel en fluistert het kleine konijn me allerlei mooie verhalen toe.

Heb je zonneschijn en schattigheid nodig deze herfstvakantie? Maak een fairy garden. Zo doe je dat:

Zelf gebruikte ik vetplantjes omdat ik serieus veel talent heb in het planten vermoorden. Vetplantjes kunnen daar beter tegen, heb ik gemerkt. Ze zijn ook goed bestand tegen kindjes die ermee spelen.

De popjes voor de kindjes hun tuintjes kwamen uit chocolade eieren van Studio 100. Die zijn 100% keer beter dan die van Kinder Surprise, want in alledrie de eitjes zit een speeltje van het thema dat je op de doos ziet. Veel minder gebroken kinder harten, veel minder jaloezie, iedereen gelukkig. Je kon toen ik de tuintjes maakte kiezen tussen Plop en Maya De Bij,?nu zijn het er andere.

Ik kocht voor Gabriel de allerlaatste Maya De Bij doos, tot zijn grote verdriet zat er geen Maya in en hoewel ik en mijn schoonmoeder een hele hoop winkels afliepen, slaagden we er niet om er nog te vinden.

Welke popjes je ook neemt, zorg dat ze klein genoeg zijn. Anders gaat er veel sprookjes-achtig-heid verloren, als je er een reus in neer plant. Vind ik dan toch.

Die van mij, een konijn en een varkentje, zijn vele keren mooier, voor volwassenen dan toch. Ik kreeg ze van mijn zusje die ze mee bracht van haar huwelijksreis, en ik heb er online nog geen even mooie gevonden. 🙂

Je zou van klei kleine popjes kunnen maken en die verven, maar zover zijn wij nog niet gekomen 😉

Als verdere versiering zijn er ook nog alle alleenstaande oorbellen die ik doorheen de jaren in een doosje verzamelde. Vlindertjes, lieveheersbeestjes, bijtjes, een kikkertje, bloemetjes…gewoon prikken!

Denneappels zijn leuke bomen, de bast van een Witte Berk een bruggetje, blauwe scherven van een theekopje worden een riviertje.

In de tweedehandswinkels zijn genoeg kopjes voor een paar cent te koop. Pak je hamer en klop er op los voor het riviertje. Voor de huisjes moet je voorzichtiger zijn, die wil je netjes in twee kloppen. De schalen waar de tuintjes in gemaakt zijn komen ook van de tweedehandswinkel.

En verder nog een zak potgrond. Het is het slimste om die niet ergens in het midden willekeurig open te scheuren. Ik zeg het maar dat jullie het weten he.

Laat me het weten als je ook een Fairy Garden maakt, ik wil hem zien 🙂
To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

6 comments to My fairy garden – voor regenachtige of koude vakantiedagen. En gebroken theekopjes

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.