Over de Blauwe Kom

notdisturbances
Nu ben ik dus terug van de training waarin ik leerde om God eerst te plaatsen, en hier zit ik weer in mijn huis met mijn kinderen en de was en de normale dagen.

‘Het is OK om van een kalm leven te genieten’ Lees ik ergens.

Dat zal ik.

De jongens zijn thuis vandaag, want juffen moeten soms ook naar school gaan. Gabriel snapt dit niet. Zijn juf is voorbestemd om al haar dagen en nachten in school door te brengen. Ze heeft geen reden of recht om de school te verlaten. Als hij dus op een avond of zondag of vandaag naar school wil, verstaat hij niet dat er niemand zal zijn. Hij giechteld eens en vertelt me in een stem die me laat weten wat hij van mijn intelectualiteit vindtweten dat ‘juf Cynthia daar is, mama.’

Neen schat. Geloof me of niet, zelfs juffen hebben een leven buiten de klas.
En moest jij ooit een leerkracht worden, dan hoop ik dat je af en toe naar huis komt, en dat ik niet naar school moeten komen als ik je eens wil zien. Het kan wel zijn dat je de eerste twee jaar denkt dat je op school woont, maar toch zal het niet zo zijn.

Maar goed. De jongens zijn thuis. Ze geven elkaar een uitbundige knuffel en ik laat mezelf denken dat dat een goed teken is. Er zullen geen ruzies zijn vandaag. Maar broertjes moeten blijkbaar vechten.
Ze vechten over de baby stoel, over de beren, en natuurlijk over de blauwe kom. Altijd, hele dagen, iedere dag de Blauwe Kom.
Na iedere ruzie die opgelost is zitten ze gebroederlijk naast elkaar, alsof ze nog nooit een onenigheid hebben gehad in hun hele leven.
Ik wou dat grote mensen dat ook konden. Er is geen wrok. Geen ‘gisteren heb jij mijn gevoelens gekwetst’.
Er is ‘ is het leven niet geweldig?’ en ‘Laten we samen dit boek lezen’ en ‘kom Gabri?l, jij mag in mijn kasteel komen wonen’.
Ze laten me denken aan de hond in ‘UP’.

De volgende ruzie is onvermijdelijk, maar als ik naar hen kijk maak ik me niet te druk. Het zal vervelend zijn voor mij om het weer op te gaan lossen, maar we zullen naar het washok gaan en we zullen bidden en dan vraag ik misschien aan Abel of hij het niet fijn zou vinden als hij niet meer zo boos moet zijn, als hij het kon op lossen zonder te gillen. Hij zegt misschien ja, of hij kruist z’n armen misschien, terwijl hij me informeert dat hij het geweldig vindt om boos te zijn en dat hij altijd hele dagen boos wil en zal zijn.Maar we zullen bidden en een knuffel geven en hij zal me ofwel zeggen dat hij van me houdt, of dat in ieder geval met een grom toegeven. ?En dan zullen we naar de living gaan, en hij zal zorgelijk om zich heen kijken of dat Gabri?l zijn druiven heeft opgegeten.

Dat heeft hij niet gedaan.

De liefde en vreugde is eindeloos. Het leven zal altijd geweldig zijn, er kan nooit meer iets fout gaan, want Gabri?l heeft zijn druiven niet op gegeten. ?En dat is waarom ik hun mama ben, niet? Ik geef hun eten en laat hun knoflook eten als ze ziek zijn en smeer knoflook zalf op hun, tot de grote ergernis van hun nonkel. Ik steek ze in bed en soms, zo nu en dan eens, steek is ze in bad.

Ik forceer hen om van Kombucha te houden, ik was hun vuile kleertjes. En ik los hun ruzietjes op. Ik lees boekjes voor, zelfs de saaie. Ook de geweldige van Dr. Seuss en Richard Scarry.

Het zijn geen?storingen. Het zijn gebeurtenissen in onze dag.

 

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

2 comments to Over de Blauwe Kom

  • Knoflook?! Wat is er daar allemaal goed aan?

    • Kei veel! Werkt antibiotisch. Als ze een hoestje hebben geef ik het hen zo op een lepel onder rauwe honing, ofwel in een zalf op hun rug en borstje. Bij oorpijn gaat er knoflook olie in hun oortjes.
      Ik weet niet hoe sterk de werking is, zeker niets vergeleken met antibiotica, ik gebruik het dus al heel snel als ik iets merk zodat het eerder preventief is. Toch moet ik ook zeggen dat ik al meer dan anderhalf jaar geen nurofen heb moeten geven aan de kinderen. Ook bij koorts en echt ziek zijn is het me tot nu toe gelukt om het met knoflook, ajuin, essentiele olie, kruidenthee…te doen 🙂

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.