Wij met ons regenwolkje

ourownraincloud
Het leven was steeds?te veel, en veel te vaak veel te ongelukkig. We verhuisden naar een klein hutje in het midden van niets.

Ik wou dat ik geen fibromyalgie had, want ik was wel redelijk zeker dat ik, moest?ik gezond zijn?en niet altijd pijn hebben en oververmoeid zijn, het makkelijker zou zijn me te?gedragen. Dan zou alles plots magisch makkelijk zijn en zou ik altijd gelukkig zijn. Misschien na dit dieet of dat supplement of die dokter, zou ik me goed voelen, en me goed gedragen…

En dus bleven we meestal ongelukkig.

Alsof we een Eeyore?familie waren, met ons eigen kleine regenwolkje boven?ons hoofd. En het gezegde gaat ‘If mama ain’t happy, ain’t nobody happy’. Dus wist ik dat ik een grote verandering moest doorvoeren.

Aarzelend vroeg ik God om mijn hart te veranderen en te doen wat er gedaan moest worden. Ik was niet wild enthousiast omdat ik wist dat operaties vaak wel erg pijnlijk zijn.

Ik had al geprobeerd om het goede in mijn leven zelf te vinden. Ik had geprobeerd om zelf gelukkig te zijn. Soms werkte het. Meestal niet.

En dan startte God de operatie. Want al had Hij me al de hele tijd geholpen, deze keer was ik klaar om mee te werken, te handelen en te leren.?Te veranderen.

Hij?gebruikte gebeurtenissen in mijn leven om mijn aandacht op iets te vestigen.?Hij begon met?me te vertellen dat Hij me had gemaakt en me er aan te herinneren dat Hij de tijd in de hand heeft. Het zou niet in een dag gebeuren en Hij wou niet dat ik kwaad ging worden omdat het langer dan een week duurde.

Dan ging Hij verder met me te tonen hoe heel menselijk ik was, hoe vol zonde ik ben. Al de gebieden waarover ik dacht dat ik wel OK was, daar toonde Hij me de vegen in.

Hij brak me af zodat hij me terug kon opbouwen, maar in Hem, niet in mezelf.

Het was deprimerend om te zien hoe verschrikkelijk is was zonder Hem, maar Hij vulde me met hoop voor wat kon zijn, door me te tonen hoe geweldig Hij is en was en zal zijn.

En daar inspireerden Stepping Heavenward?en Little Women?me heel veel. In Little Women zegt moeder tegen Jo dat zij zelf net zo’n slecht?humeur had gehad, en net zo moeilijk haar kalmte kon bewaren. Als Jo vraagt hoe ze het dan had overwonnen, zegt ze ‘daar heb ik 40 jaar voor nodig gehad’.

Dus geef ik mezelf 40 jaar. En God? Hij geeft me een leven. Hoe lang dat zal zijn, dat weet ik niet. Maar het zal genoeg zijn. Hij geeft altijd genoeg.

Stepping Heavenward gaf me hoop dat iemand die even ‘erg’ als ik was, toch kan groeien en veranderen en kan leren om liefdevol te zijn.?Vol vreugde in het leven, al is het niet gemakkelijk.

Toch hoop ik dat het geen 40 jaar zal duren 😉

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.