10 redenen waarom regen best wel leuk is

10 redenen waarom regen best wel leuk is

Het is lente. En al kwam de lente binnen met zonneschijn en een helder blauwe hemel, ze is nu wat ouder geworden en een deel van de zonneschijn maakte plaats voor regen.

Maar als ik Abel zeg dat er altijd goede dingen te vinden zijn, zelfs op hele slechte dagen, dan moet ik ook goede dingen vinden in de regen. Anders lieg ik, en als ik nu ga liegen dan kan ik hem niet onder ogen durven komen als hij 20 is. Hij kan nogal wat wrok koesteren. Hij zou laten een verkoper of een advocaat kunnen worden. Iemand die eender welke opinie kan aannemen en je dan gaan uitleggen waarom het de juiste is. Op een nogal overtuigende manier.

Wie heeft er dan ooit gezegd dat regen vreselijk is?

Ik. Ik geef het toe. Ik heb het opnieuw en opnieuw gedaan maar hier, beste mensen, zijn 10 redenen waarom regen eigenlijk best wel leuk is.

1. Regenplassen en laarzen.

10 redenen waarom regen best wel leuk is

2. Op hele bijzondere dagen zijn er regenbogen.

3. Je kan een paraplu vast houden. Iederen houdt van paraplus. En iedereen houdt er van om kleine kindjes het woord ‘paralalaplu’ te horen zeggen.

4. Je kan, als je dat graag wil, buiten staan met je gezicht naar de regenwolken toegekeerd, en ze de regendruppels recht in je mond laten druppelen. Superleuk. Ik beloof het je.

5. Je kan in een regenstorm rondjes rennen in de tuin en je, samen met je 5-jarige zoon, een held voelen.

6. Het maakt de mooiste patronen in het water

7. Het maakte de blaadjes en de bloemen mooier.

10 redenen waarom regen best wel leuk is

8. Het geeft je een goede reden om binnen te zitten met warme chocomelk en een boek. Niet dat je daar ooit echt een reden voor moet hebben.

9. Het geeft je een zalig slaapliedje als je het juiste soort van dak hebt.

10. De lucht ruikt heerlijk nadat de regen is gevallen. Alsof het de hele wereld heeft schoon gewassen en je moest er zelf niets voor doen.

10 redenen waarom regen best wel leuk is

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

4 comments to 10 redenen waarom regen best wel leuk is

 • Dank je wel! Echt fijn en origineel om te lezen

 • Sonja

  Hoi Naomi,

  Ik heb je verhaal gelezen op het Moederfront. Mooi om te zien hoe jij je eigen weg bewandelt. Mooi om je ervaringen te lezen.

  Zelf ben ik gaan thuiswerken sinds ik moeder ben. Ik werk als tekstschrijver. Ik werk voornamelijk onder schooltijden. Het ‘reguliere’ werk, dus op een kantoor of voor een werkgever, trekt me niet. Ik ben graag thuis, al kan ik ook onrustig worden.

  Ook ik had een moeder die haast altijd thuis was. Zeg ik tegen haar dat de muren soms op me afkomen, dan zegt ze: “Leer ermee omgaan.” En zo is het, constateer ik steeds weer. Natuurlijk is het gezond om de deur uit te gaan, maar de vraag is waarom. Is het een vlucht? Of wil je erop uit omdat je simpelweg boodschappen nodig hebt bijvoorbeeld, of omdat je een (glim)lach wilt geven aan iemand anders? Dat soort dingen, daarin zit een mooie leerweg vind ik.

  Ik wens je veel moois!

  Sonja

  • Dankjewel Sonja 🙂

   Ik denk ook dat je gewoon moet realiseren dat geen enkele job – thuis of weg – ideaal is. Thuis loop je misschien tegen de muren aan maar ergens anders zullen er ook dingen zijn die wat moeilijker gaan. Een keuze maken die je goed vind en dan accepteren dat geen enkele keuze altijd 100% leuk is, is belangerijk.

   Lijkt me wel een fijne job, tekstschrijver van thuis!

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.