De Afwas op de Ouderwetse Manier Doen

Toen we in dit huis kwamen wonen konden we de afwasmachine overkopen van de vorige bewonders.

Dat deden we, en ik was er heel blij om. Ik ben al heel erg lang de ‘hoofd afwasser’

Toen ik nog thuis woonde deed ik de afwas en mijn zus kleede de kindjes aan en deed ze in bad. Ik weet niet hoe het zo is gekomen. Misschien omdat ik niet veel geduld had met de kleintjes?

En toen ik trouwde was ik, natuurlijk, terug de afwasser. (mijn ouders hebben nu ook een afwasmachine;) )

Dus, zoals ik zei, was ik heel blij om mijn werk aan de machine over te dragen.

Maar de machine is niet heel goed. Het maakt de spullen niet helemaal schoon. En toen vroeg ik mij af…hoe ?proper is de rest? Ziet het er alleen proper uit, of is het ook echt proper? Ik zou het laatste spoelwater wel eens willen zien.p1070047

Dus beslisten we om de afwas weer gewoon met de hand te doen. Mike gaf wel eerlijk toe dat hij door had dat die ‘we’ vooral ‘mij’ betekent.

Dat is meestal zo, maar niet altijd. Na het avond eten doen we (soms samen) de afwas. Het is rustgevend. Samen praten, samen werken. En propere afwas!

Abel is oud genoeg om tussen ons in te staan.?Ik vind het zo leuk om zijn gezichtje zo op te zien lichten als hij ziet dat ik de kraan open draai. Hij rent weg om zijn op-stap stoeltje te pakken, en zijn plastic schortje. ?Dat geeft hij dan aan mij zodat ik het hem aan kan doen. Veel van het water komt op de vloer terecht, maar kan ik hem nu zeggen dat hij niet mag helpen en dan later verwachten dat hij plots wel helpt? En ik wil wel graag dat hij later de afwas doet! Niet dat hij altijd helpt. Soms speel ik vals en doe ik de afwas als hij slaapt. Maar het is toch een kleine familie-traditie geworden, een moment waar we echt van houden.

?

Misschien gebruik ooit terug de afwasmachine..Als we er ooit een hebben die alles proper maakt. En het zou leuk zijn om hem in de keuken te hebben. Nu staat hij in de wasplaats dus is het eigenlijk tijdsparend om niet heen en weer te moeten gaan. Maar voor nu vind ik het wel fijn om zelf de afwas te doen. Zonder het te beseffen heb ik afwassen wel gemist. Het is niet eens zoveel werk. En ik kan rustig nadenken terwijl ik de afwas doe.

Het min-puntje ervan is dat er meer dingen zullen breken. Ik heb een lange geschiedenis van dingen laten vallen terwijl ik de afwas doe. Omdat ik te snel wil gaan. Maar zei die werkt maakt fouten. Of zoiets.

?

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.