En toen waren er drie

calebsmiles
9 Maanden wachten. 9 Maanden zijn een eeuwigheid en dan nog wat langer.

Ik zeur en ik zaag en ik ween en probeer me sterk te houden. Ik zeg tegen mezelf dat 9 maanden echt niet zo heel lang is. De laatste dagen zijn nog eens 9 maanden. En de dagen die ik overtijd ga, die zijn een eeuwigheid.

Ik wacht op de pijn, ben blij als hij komt. Ik moet wel masochistisch zijn. Ik ben ongelofelijk opgetogen als de contracties beginnen, maar als hij niet wil draaien en ik hem er niet uit kan duwen wil ik het allemaal terug nemen. Ik wil geen contracties en geen baby en dit. kind. moet. er. uit.

Dan komt het moment waar we op gewacht hebben. 9 lange maanden hebben we hier op gewacht: een klein perfect mensje dat er uit glipt, binnen in onze wereld glipt, in onze levens. Het is een nieuw klein leventje dat er nog nooit eerder was. Het kijkt naar mij met kleine blinkende donkere oogjes. Ik houd het dicht tegen me aan en heet het welkom.

CALEB THEODORE

Loyaal en dapper. En God’s geschenk. God’s geschenk van leven, aan ons. Waarom Hij ons dit leven zou toevertrouwen? Waarom Hij ons met ??n van Zijn schatten zou vertrouwen? Ik zou het echt niet weten.

En dan toch ook weer wel.

Hij leert ons, leidt ons door ons dit kleine leventje te geven. Hij toont ons hoe vol zonde wij zitten en hoe we het echt niet zelf kunnen. Hij toont ons hoe Hij zo mooi en machtig door ons heen kan werken. Hij toont ons hoe veel Hij van ons houdt ondanks alles wat we verkeerd doen, zoals wij dat doen, zoals wij houden van onze kleine jongens. Hoe ontzettend mooi Hij ons vindt, zoals wij onze kleine Caleb ontzettend mooi vinden. Want waarom zou God iemand maken die Hij niet ontzettend mooi vindt?

Alleen roept Hij nooit op ons.

Hij heeft ons een nieuw leventje gegeven, en leert ons nog meer van Zijn liefde, geeft ons nog meer van zijn geduld en verteld ons dat we Zijn woorden van leven mogen spreken, in die kleine leventjes, in plaats van onze woorden die nooit genoeg zijn.

Ja, dat wil ik aannemen. Help me om Uw woorden van liefde te spreken. Iedere dag.

Mijn kleine jongen ruikt naar nieuw en proper en bijzonder. Zijn haartjes zijn perfect en glanzend en zacht. Hij lacht als hij tevreden is en hij ligt graag tegen me aan. God heeft hem zo ongelofelijk geweldig gemaakt. Kleine nageltjes en een neusje en oortjes en teentjes en longentjes die ademen en handjes die in slow motion elkaar en de wereld ontdekken. Ik ben alles wat hij nu nodig heeft en dat voelt geweldig. Hij ligt s’nachts in mijn armen en maakt nachten nog fijner.

En God is alles wat ik nodig heb, overdag als ik me af vraag waarom ik ooit dacht dat 3 kinderen nemen een slim idee was. In de chaotische momenten wanneer mijn hersenen stoppen met werken, in de goede momenten wanneer ik zweef boven de wolken omdat ik het allemaal aankan. Niets kan Zijn liefde of toewijding weg nemen

Nieuwe dagen en kansen net als dit nieuwe kleine leven. Fris en proper en spannend en geweldig want zo zijn nieuwe dingen.

 

DSC_3190Gelinkt voor de BlogHop bij mevrouwgwoontjes

 

 

 

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

7 comments to En toen waren er drie

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.