God vinden aan de andere kant van de ocean (2)

Vandaag heb ik de eer van het verhaal van mijn schoonmama te mogen delen! Ik houd van al deze verhalen die worden neer geschreven over al de verschillende manieren die God gebruikt om Zijn kinderen dichter naar zich toe te trekken, hoe Hij zijn liefde en Zichzelf toont!
Lees deel 1 hier
omagabriel

Ook in Amerika kan je babysitten… dat deed ik voor de twee buurkinderen, Derek en Kara. De kinderen waren schatten maar met die ouders scheelde toch wat… de manier dat ze omgang hadden met elkaar en met hun kinderen ? Dat was niet zoals ik het gewoon was. In hun huis was er ook een sfeer die ik niet kon plaatsen, liefde en zachtmoedigheid en geduld en … ik had geen idee hoe er mee om te gaan. Het was vooral de verdraagzame liefde die mij vreemd was.

Deze mama was begaan met haar jonge kinderen en zelfs wanneer ze na een stout iets terecht gewezen werden, of op de? broek kregen, gebeurde dit in liefde en gingen ze ter afsluiting van het gebeuren samen op de knieen, bidden om vergeving! Ik weet het? niet zeker maar ik denk dat ik meer dan eens daar gestaan heb met mijn mond half open van verbazing, misschien wel meer dan half.

God liet een windje waaien over een klein vlammetje in mijn binnenste.?Ik was jaloers, ‘gezond jaloers’ zal ik het noemen. Wat zij hadden, wat dat dan ook was… dat wilde ik ook hebben. Ik ging vaak ‘spelen met de kindjes’ om in die oh zo vredige omgeving te vertoeven. Ik las elk kaartje dat ik zag en elk kadertje met prachtige uitspraken dat aan de muur hing en elke kaars die een tekst had, er lagen bijbels her en der en zelfs de kinderen hadden een bijbel op hun niveau. Ik kon haast niet wachten tot ik nog eens mocht gaan babysitten.

Gelukkig hadden de ouders verschillende activiteiten zoals bijbelstudies en bidstonden waar ze naartoe gingen. Regelmatig bleven ze thuis en hadden we gewoon onder ons gesprekken. Ze legden me het evangelie uit en vertelden me dat ook ik Jezus als Redder kon aanvaarden. Ja! Dat wilde ik wel. Ik ging dan naar huis met het voornemen dit te doen maar het kwam er niet van. Was het door de taal, de omgeving, tegenstander, wat dan ook, ik kon het niet doen. Ik wist hoe het te zeggen en welke woorden te gebruiken, maar het lukte me niet. Alhoewel ik God wel dichtbij kon ervaren, voelde ik helemaal geen verandering in mijn binnenste. Ik las in de bijbel die ik van hen mocht lenen en ik ging bidden. Gewoon spreken met God alsof die naast me zat in een zetel! Ik kon er niet genoeg van krijgen om mij zo ‘goed te voelen’ wanneer ik met het geloof bezig was!

Op een dag, 6 oktober 1975, ben ik naar hen toegegaan en heb uitgelegd dat ik wilde, dat ik nodig had, wat zij hebben. We zijn samen op de knieen gegaan en hebben? samen het zondaarsgebed luidop gebeden. Wow! De vlam in mijn binnenste werd een olympische vlam, ik werd zo ontzettend blij, ik had echt een warm gevoel in me en voelde me omgeven door liefde. Ik ben naar huis gegaan en heb me opgesloten in mijn kamer. Ik heb een heel lang gesprek gehad met mijn Schepper, ik heb vergeving gevraagd voor vele zaken die waarschijnlijk anders gelopen waren dan Hij voorzien had. Ik heb Zijn vrede gevoeld en was omhuld met Zijn liefde.

Al dit verliep zo perfect! Ik was op de juiste plaats op de juiste moment ! Al moest ik ervoor naar Amerika.
Oh ja, mijn vriend is vier maanden later ook tot geloof gekomen. Het waren 4 bange maanden voor mij omdat ik wist dat het absoluut niet aan te raden valt om als Christen met een niet-gelovige te trouwen.
God is zo goed!? 39 jaar later kan ik getuigen dat mijn verhaal heel apart is. Er is geen standaard bekering. Iedere schepping is uniek in Gods ogen. Elkeen is belangrijk voor God, zo belangrijk dat Hij zijn eniggeboren Zoon opgeeft om de eeuwigheid met ons door te brengen.

~Een dochter van God

Deze post is deel van mijn 31 dagen serie ‘Meer zoals Mijn Vader’.

De serie bestaat uit verhalen van mensen uit verschillende achtergronden die delen hoe zij God leerden kennen, en hoe Hij ons leven kan veranderen.

Klik?hier?om naar de pagina van de serie te gaan.

.

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to God vinden aan de andere kant van de ocean (2)

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.