Lessen op de weg

Mike is onlangs 2 weken naar India gegaan. De dag voordat hij terug in Belgi? kwam, reed ik naar zijn ouders omdat ze dichter bij het vliegveld wonen.

Toen ik thuis vertrok, ontdekte ik dat de GPS het niet deed.

Ik ben natuurlijk al wel vaak naar Mike zijn ouders gereden. Maar ik ben heel (heel) slecht met wegen en autos en aanwijzingen en al dat soort van dingen.?Zoals Lucy zegt tegen Edmund wanneer hij zegt dat het vervelendste aan meisjes is dat ze geen kaart in hun hoofd hebben: ‘Dat is omdat er iets in ons hoofd zit’.?Toch wou ik het proberen. Ik kon toch altijd de weg vragen aan een vreemde. (Jah. Alsof ik dat ooit zou doen)

Na een tijdje te hebben gereden, en heel hard had te hebben gebeden, dacht ik… God wil dit gebruiken om me iets te vertellen.?Ik wil altijd op voorhand weten wat er gaat gebeuren. ?Ik maak me nu al druk over dingen die misschien over 20 jaar zouden kunnen gebeuren.?Hoe ik het begrepen heb, wilde God?me vertellen dat Hij boven alles staat. Dat hij me zal zeggen waar ik naar toe moet en wat ik moet doen, op het moment dat Hij vindt dat ik het moet weten.

Dus daar was ik dan, aan het rijden, koortsachtig op het knopje van de gps aan het drukken, en terwijl debatteren tegen God: ‘Hey! Ik heb de les geleerd, mag ik nu de gps terug? Gewoon voor het geval dat…, weet je wel’

Long Road

Maar het schermpje bleef heel erg zwart. En leeg.

Dus reed ik verder.

Zo nu en dan sprong ik omhoog, lachend naar een punt dat ik herkende. Zoals de ‘The Most Powerful Computer Shop’, en ‘Nino’s Restaurant’.?Iedere keer dat er een rond punt of kruispunt was, maakte ik me druk over welke weg ik moest nemen. Maar ik wist het altijd, n?t voor ik er voorbij reed.

En ik geloof echt dat God me verder hielp.

Uiteindelijk ben ik aangekomen. Zelfs zonder maar een enkele keer verkeerd te rijden.?Misschien dat ik volgende keer dat de GPS het niet doet, hem niet probeer aan te krijgen tot de oprit van mijn bestemming.

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.