Kortverhaal Recensie – Een geschenk voor Thanksgiving

thanksgiving-gift

Ik heb genoten van dit korte verhaal door Amy Jane.?Een verfrissend verhaal dat gaat over vertrouwen en vergeving, verwoven met een stukje lieve romantiek.

Felicity, de hoofdpersoon, moet verschillende mensen in haar leven leren vergeven, en heeft moed en geloof nodig om terug te vertrouwen.?Te veel mensen die er altijd voor haar hadden moeten zijn, hebben haar verlaten en doorheen het verhaal zien we hoe ze hier mee omgaat.

Ik hou van de simpele onschuldigheid van dit verhaal en de lieve gebaren die Felicity maken tot wie ze is, vind ik echt wel inspirerend. Ik vond het hartverwarmend hoe het heel normaal is om de buurman te helpen met dozen te verhuizen en hoe haar buurman naast haar zit en over zijn leven vertelt. Soms was er een vleugje Pollyanna te bespeuren en dat is altijd goed naar mijn mening! Felicity is wel dieper en echter dan de altijd blije Pollyanna, waardoor je je er meer kan in inleven.

De relatie van Felicity met haar broer vond ik echt leuk. Ze geven om elkaar en zijn gewoon lief. Er is een echte vriendschap tussen hen.

Het boek is 23 bladzijden.

Ik ben heel bij om Amy hier op bezoek te hebben:
amy-jane
1. Vertel ons iets over jezelf, Amy

Ik heb een hart voor avontuur en reizen en ik zit vaak te dromen over nieuwe plaatsen en mensen. Ik hou van goede muziek en er is niets als naar en klassiek concert te gaan om mijn ziel tot rust te laten komen. Ik hou van oude gebouwen, vergeten plaatsen en verhalen die nooit verteld zijn. Ik geloof in een leven te leven dat het waard is en om je dromen te volgen.

2. Wanneer ben je begonnen met schrijven?

Ik ben beginnen schrijven toen ik 10 jaar oud was.

3. Waarom schrijf je? Wat hoop je er mee te bereiken?

Ik denk dat iedereen een plaats nodig heeft waar ze al hun gevoelens kunnen neerpennen en waar ze de woorden kwijt kunnen geraken die hun hart vullen. Voor mij is dat wat schrijven is. Al mijn boeken en verhalen hebben een stukje van mezelf erin zitten. Veel van waar ik doorheen ga of wat ik leer, komt terecht in de zinnen die ik schrijf. Ik hou van schrijven op een manier die ik niet kan uitleggen. Ik verlang ernaar dat mijn boeken een bemoediging mogen zijn en dat ze de ogen van mensen openen voor God’s liefde.

4. Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is?“Fireflies in December” (en de rest van de serie) door?Jennifer Erin Valent.?(De nederlandse versie kan je hier vinden)

Er is iets in haar manier van schrijven dat al mijn aandacht vasthoudt en dat mijn hart aanraakt. De verhaallijn is boeiend en de karakters worden?op een persoonlijke, echte manier weergegeven. Als je het boek neerlegt, heb je het gevoel dat je er echt bij was. Het duurt dan weer even voor je terug in de echte wereld bent.

5. Hou je je boeken vlekkeloos proper of zou ik er theevlekken op kunnen terug vinden??

Ik moet toegeven dat ik ervan hou mijn boeken proper en vlekkeloos te houden, maar er zijn momenten dat ik me zo in het verhaal inleef dat ik er even niet op let.

6. Vertel ons ??n willekeurig feit over jezelf.

Ik heb een hekel aan hoogtes en ben als de dood voor haaien.

Ik wil je echt bedanken dat je hier vandaag bent om dit te delen!

Meer van Amy’s schrijven vind je op haar schrijvers blog

Je kan haar ook bezoeken op haar?persoonlijke blog

Je eigen versie van “Thanksgiving Gift” kan je?hier?downloaden!

Er komt nu ieder moment een boek uit van Amy dat je op Amazon zal kunnen verkrijgen!

Deze post is gelinkt aan Kindred Grace voor hun jaarlijkse March of Books linkup!

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to Kortverhaal Recensie – Een geschenk voor Thanksgiving

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.