Meer als mijn Vader door een ontmoeting met Hem

Vandaag ben ik blij om Becky voor te stellen. Ze heeft passie voor God, houdt van mensen en heeft visie voor Belgi?. Ze werkt parttime bij??BREEZE.be?en studeert communicatie wetenschappen aan de KU Leuvenbecky
Ik zou bijna beginnen met te zeggen dat mijn verhaal eigenlijk niet zo bijzonder is. Maar dan word ik even stilgezet. Een ontmoeting met Jezus die niet bijzonder is, dat is toch niet mogelijk?

Zoals zovelen ben ik christelijk opgevoed. Ik ben mijn ouders heel dankbaar voor de bijzondere manier waarop ze mij met duidelijke grenzen en toch ongelofelijk veel vrijheid hebben opgevoed. Ik heb me nooit gevangen gevoeld in het christelijk wereldje, in tegendeel. Het is de plaats geweest waar ik mezelf heb gevonden en bij nader inzien eigenlijk weinig van mezelf en heel veel van God door mij.

Ook ik stak mijn hand op en bad het gebedje

Ik zou kunnen vertellen over de tientallen kampen, weekends en jeugdavonden waar ik naar toe ben gegaan. Deze hebben ongetwijfeld allemaal meegebouwd aan de persoon die ik op dit moment ben en de idee?n(of theologie, als je wil) die ik momenteel heb. Op ??n van deze stak ook ik mijn hand op en bad ik het gebed om God in mijn hartje toe te laten.

Een jaar geleden zou dit mijn verhaal geweest zijn en had ik je eventueel ook nog kunnen vertellen over mijn passie voor God. Al sinds ik een tiener ben heb ik niet stilgezeten, ik wilde met andere christenen op weg gaan om de wereld te veranderen, daar klopte mijn hart voor. En nog steeds!

We kunnen de waarde van Zijn offer nooit genoeg benadrukken?

Maar toen greep God in in mijn leven. Achttien jaar lang was er geen moment geweest dat ik het geloof achter mij wou laten, God was altijd een realiteit in mijn leven en elke keuze die ik maakte, elke stap die ik zette werd daardoor gestuurd. Toch miste ik de essentie? Het was op een bepaald moment in onze kring dat ik zo gegrepen werd door hoeveel het Jezus gekost heeft om te sterven aan het kruis. Wij kunnen de waarde van dat offer nooit genoeg benadrukken.

Ondertussen leefde ik al achttien jaar samen met God, zonder te beseffen welke nood ik zelf aan dat offer had. ?Zo?n slecht persoon ben ik eigenlijk niet, ik rook niet, ik drink niet en luister enkel christelijke muziek. Van welke zonde moet Jezus mij eigenlijk redden?? Natuurlijk dacht ik niet dat ik perfect was maar ik zag gewoon niet in hoe slecht ik het er uit mezelf van af breng en hoe hard ook ik nood heb aan Jezus? reddende offer.

?Uiteindelijk zijn we een bende zondaars bij elkaar

Op dat moment werd ik zo fel bepaald, enerzijds bij mijn vreselijke zondige ik, anderzijds bij Zijn wonderlijke en onophoudelijke genade. Van het ene op het andere moment veranderde mijn bril waarmee ik naar de wereld keek. In plaats van scheef te kijken naar medechristenen die foute keuzes maakte werd ik bewogen voor hen en wilde ik hen vragen hoe het met ze gaat.

Ik werd stilgezet bij het feit dat we uiteindelijk een bende zondaars bij elkaar zijn die een hopeloze nood hebben aan Jezus offer. Dat we elkaar mogen uitdagen om de goede weg te kiezen maar niet op elkaar mogen neerkijken omdat iemand een fout pad kiest. We?re in this together en mogen Zijn liefde uitstralen.

Deze post is deel van mijn 31 dagen serie ‘Meer zoals Mijn Vader’.

De serie bestaat uit verhalen van mensen uit verschillende achtergronden die delen hoe zij God leerden kennen, en hoe Hij ons leven kan veranderen.

Klik?hier?om naar de pagina van de serie te gaan.

MoreLikeMyFather

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to Meer als mijn Vader door een ontmoeting met Hem

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.