Het verhaal van hoe ik Jezus ontmoet heb

De gast voor vandaag is Herlinde de Vriese.?Herlinde is samen met haar man Jef De Vriese betrokken bij het werk van het Centrum voor Pastorale Counseling. Naast het werk van hulpverlener geeft ze onderwijs in diverse pastorale thema?s. Jef en Herlinde hebben twee volwassen dochters en wonen in Heverlee, Belgi?.

rest
Ik groeide op in een groot gezin. Ik ben de vierde van zes kinderen. Tradities gaven aan alles een vaste plek. Mijn leven was heel gewoon. Toen ik tiener werd begon ik me, zoals vaak het geval is, vragen te stellen over de zin van alle dingen. Van thuis uit katholiek, was godsdienst vermengd met heel het leven. Ik ging zoeken in de Bijbel, las het Johannesevangelie, en werd geboeid door het verhaal van Jezus. Tijdens de studie in Leuven legde iemand het Evangelie uit zoals ik het niet eerder had gehoord. Omdat Jezus voor mij persoonlijk stierf, stond ik voor een keuze: geloof ik dat Jezus voor mij stierf om mij van zonde vrij te maken?

Daar moest ik toch even over nadenken. Wat betekende dat voor mij? Was ik werkelijk schuldig? Dat voelde niet zo? ik wist in mijn hoofd dat Jezus als ?Lam van God de zonden van de wereld wegneemt?, maar nooit had iemand me verteld dat Hij ook voor mij naar het kruis was gegaan…

Ook al zocht ik geen verder contact, het Evangelie dat ik gehoord had, liet me niet los. Het begin van het Johannesevangelie, waar Jezus uitlegt aan Nicodemus dat hij moet opnieuw geboren worden, begreep ik niet goed. Ik voelde me verwant met die Nicodemus. Hij zag de wonderen die Jezus deed, en begreep dat Hij van God gekomen was; dat geloofde ik ook. Ook geloofde ik dat God de Schepper is van hemel en aarde. Ik wist dat Jezus de Zoon van God is, geboren uit de maagd Maria, gestorven aan het kruis voor de zonden van de wereld, en dat Hij uit het graf was opgestaan. Dat was mijn geloofsbelijdenis. Dat was mijn traditie. Maar ik merkte: er was meer. Ik wist dat ik een gelijkaardig probleem als Nicodemus had. Was het feit dat ik onrustig was bij dit verhaal, en ik zoveel vragen had, het bewijs dat ook ik het Koninkrijk van God nog niet zag? Moest ook ik wederom geboren worden? Hoe dan?

Ik besloot Jezus rechtstreeks aan te spreken en zei: ?Oke, Jezus, als U echt bestaat, wilt U het me tonen?? Terwijl ik dit opschrijf, besef ik hoe stoutmoedig ik was, maar Jezus keek recht in mijn hart en ik denk dat ik wel oprecht naar Hem zocht. En Hij heeft me antwoord gegeven.

Hij sprak tot me doorheen Zijn Woord: Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven? en opeens wist ik het: Hij is het antwoord voor mijn ziel die soms zo onrustig op zoek gaat naar antwoorden op vele vragen.

Toen begreep ik dat zonde in mijn hart me afhield om me te openen voor Hem. Ik was bereid om met naar Hem te gaan, mijn zonden te belijden. Ik mocht Zijn vergeving ontvangen. Voor het eerst zag ik hoezeer ik Hem nodig had.

Alles wat geschreven staat in de evangeli?n klopte opeens. Waar ik vroeger enkel kleine stukjes las, las ik de evangeli?n in ??n keer door en, ik begreep het.

Ik ben er steeds meer van overtuigd dat God mensen roept en Hij doet dat op vele manieren. Voor mij was dat via Zijn Woord. De Bijbel heeft een bijzondere plaats gekregen in mijn leven. In ons gezin hebben we, meer dan 30 jaar later, nog steeds dezelfde slogan als die van toen: Gods Woord naar harten en huizen van mensen. Het is een passie die onze levens kleurt en samen met mijn man en kinderen zijn we verbaasd hoezeer God ons huis met Zijn genade zegent en bewaart!

Deze post is deel van mijn 31 dagen serie ‘Meer zoals Mijn Vader’.

De serie bestaat uit verhalen van mensen uit verschillende achtergronden die delen hoe zij God leerden kennen, en hoe Hij ons leven kan veranderen.

Klik?hier?om naar de pagina van de serie te gaan.

MoreLikeMyFather

?
?
?
To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.