Pain Redeemed – Recensie en Weggeef actie

?Pain Redeemed door Natasha MetzlerthickpaperbackfrontHet leek ironisch om een boek over onvruchtbaarheid te lezen terwijl ik naast mijn huilende baby zat. Ik was moe, oververhit, mijn haar moest dringend gewassen worden en ik was me aan het frustreren met Gabri?l omdat hij zeurde en zaagde in plaats van gewoon in slaap te vallen zoals een redelijke baby.

Pain Redeemed lezen is een reis maken met Natasha. Hoe God haar geneest van gebroken, depressief, hopeloos en alleen te zijn tot nieuw, heel en vol leven in Hem te zijn. Dit is geen triomfantelijk verhaal van iemand die er door heen is gegaan, de finish heeft gehaald en er nu over vertelt (hoewel die verhalen ook erg bemoedigend kunnen zijn!)

“Ik ken die plaats. Ik heb er gewoond. Ik ben eruit gekomen. En ik glijd nog steeds veel te vaak terug naar die plek”
– Natasha Metzler in Pain Redeemed –
Je kan een worsteling overkomen terwijl je het er nog steeds moeiljk mee hebt. ?Je moet steeds terugkomen naar Zijn voeten. Overgave. Laat Hem jou gebruiken voor Zijn glorie. Want uiteindelijk gaat het allemaal over Hem en niet over ons.
Natasha heeft een verhaal over onvruchtbaarheid. Maar dit boek is zo rakend voor iedereen met pijn in haar verhaal!
Want het gaat over het hart en wat daarin is.
“Oh, God… mijn huilende hart moet het vragen… als U niet eens dit kleine ding kan genezen, hoe weet ik dan dat U mij kan redden van mijn zonden? “
En 11 dagen later:
“Wel, Heer, hier zijn we terug. Ik kom met al mijn zonden en vuilheid… zoekend naar U, Uw bloed en vergeving. Ik weet dat U mij zal horen. Antwoord mij. Geef mij vrede. Maar het lijkt alsof U het zou moeten doen. Toch ben ik hier. Want U alleen heeft de woorden van het Leven. Vul mij weer met leven, Jezus.
– Natasha Metzler in Pain Redeemed –

Natasha verteld over het belang van ons verdriet te delen met anderen, en dat we elkaars lasten niet mogen vergelijken. Ze verteld van de transformatie die pijn heeft gebracht in haar leven, en bemoedigt anderen om het vuur te laten versterken in plaats van te verbranden. Het is hoe we nu leven dat uitmaakt. We kunnen het niet uitstellen tot later, als de omstandigheden anders zijn. Beter. God will nu praten met ons, niet dan. Met een reden.

“Daarom zie, ik zal haar lokken, en haar leiden in de woestein, en spreken tot haar hart.” ?Hosea 2:14

God gebruikt onze woestijn. Hij is daar ook. Hij gebruikt onze pijn, en koopt hem vrij.
Waar ik van houd in dit boek
– Iets waar ik van hou is dat ze voor iedereen schrijft, niet alleen die mensen die door exact hetzelfde gaan waar zij doorheen gaat.

– Ik houd ook erg van haar eerlijkheid. Er zijn stukken uit haar dagboek in dit boek die vanuit haar moeilijkste dagen komen. Rauw, open, waar en pijnlijk. De manier dat een mens het echt denkt. Zoals jij en ik ons ook wel eens gevoeld hebben . Niet mooier gemaakt of anders verwoord dan het is. Gewoon heel, heel pijnlijk, eerlijkheid die steekt, en waar ik mezelfd in kan zien. Het gaat over ons hart. Niet zo zeer het geen waar wij mee worstelen, maar onze manier van?er mee om te gaan.

– Het is niet alleen bij een ebook gebleven, het is ook geprint. Ik heb eerst het ebook gelezen maar als ik het niet als een echt boek had, zou ik het maar een keer gelezen hebben. Om vast te houden, en regelmatig te lezen. Het is ook niet zo’n lang boek dus dat kan wel.

Enkele quotes
“Een wonder is de loskoping van pijn, niet de verwijdering”
“De leugen van de vijand dat ik “helemaal alleen” was, had mijn binnenste opgevreten. Het is zijn favoriete leugen om te vertellen. Ik heb het talloze keren gezien, iedere keer in een net iest andere vorm, maar iedere keer net zo afschuwelijk en net zo dodelijk. Als je gelooft dat je helemaal alleen staat en niemand empathie kan hebben met jou en niemand jou kan helpen om de gebroken stukken van je leven op te rapen; Als je geloofd dat je helemaal alleen bent, kan niemand je ter verantwoording van je zonden roepen want ‘ze verstaan je pijn niet’.

Als je gelooft dat je helemaal alleen bent, lieve vrienden, kan niemand je genade geven.

Het is een hopeloos bestaan en de enige manier om er tegen te vechten is door nederig en moedig genoeg te zijn om te spreken. (p 29-30)

“Het idee dat mijn pijn mij apart zet van de rest van de maatschappij, is een andere isolatie trukje van de vijand.”

Wat Natasha over haar boek zegt:

Pain?Redeemed?{when our deepest sorrows meet God}?is mijn verhaal. Het is een samenraapsel van stukken, sommige nog rauw en bloedend, die uitgelspreid worden om onderzocht te worden. God krimpt niet ineen voor pijn. Niet op de manier dat wij dat doen. En Zijn aanwezigheid laat me nog steeds stil zijn in nederigheid.

Het hart van dit boek?is om onze kijk op pijn opniew te evalueren. Om het recht in het gezicht te kijken en onze ogen op God te richten, die er onbevreesd tussen in staat.”

We geven 1 ebook en geprint boek weg! Hieronder kan je je inschrijven:

a Rafflecopter giveaway

Volgende week maak ik de winnaars hier bekend 🙂

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.