Het klavertje 3,

klavertje3
Hij rende naar me toe, helemaal opgewonden, het geschenk in zijn kleine hand. Een klavertje.

Ik legde het neer in het stapeltje met andere geschenkjes. Een paardebloem zonder steeltje, een boterbloempje en een blaadje, een handjevol gras.

Ik kijk er nog eens naar. Is dat een klavertje 4?

Toch niet. Het had maar 3 blaadjes en daarom vloog het ook in het stapeltje.

Na een minuutje kwam het er weer uit. ?Ik legde het voorzichtig tussen de bladeren van onze trouw Bijbel en toen het droog was stopte ik het in een kadertje.

Nu staat het op de kast, het gezicht van al mijn klavertje 3 momenten. Want ze zijn eigenlijk echt wel geweldig.

Misschien vind ik ooit wel eens een klavertje vier om ernaast te zetten, voor alle speciale momenten in mijn leven. De dag dat Mike me vroeg om zijn vriendin te zijn, en de dag dat hij me vroeg om zijn vrouw te zijn. Die vreselijk pijnlijke en zalige dagen waarin mijn 3 jongens geboren werden.

Ik vergeet die dagen niet echt vaak. Ik heb er geen herinneringen aan nodig, al vergat ik vorig jaar wel onze huwelijksverjaardag.

Die kleine momenten, klavertje-3 momenten, dat zijn de vergeten momenten. Waaruit het grootste deel van mijn leven bestaat, zou ik er zomaar voorbij lopen?in mijn haast om de klavertje-4 momenten te bereiken? De vakanties en feestjes, zaterdag en chocolade en bezoekjes.

Gabriel’s verkreukelde klavertje staat daar dapper te wezen, toont me dat het daar is, waardig van mijn aandacht en mijn aanwezigheid.

Mijn klavertje 3 vertegenwoordigd mijn minuten, mijn dagen, mijn leven. Ik moet geen fel, schitterend en belangerijk persoon zijn. Ik moet hier gewoon in mijn eigen dagen zijn in mijn eigen plaatsje met mijn eigen mensen en hen trouw zijn.

Iedere dag heb ik klavertje-3 momenten en ik wil zo heel er graag in die momenten zijn en niet voort te gaan in een wazige mist tot het klavertje 4 moment er is, ook wel gekend als bedtijd.Want er zijn nog zo veel momenten tussen nu en dan.

clover3

Er is opstaan en ontbijt maken en met duplo spelen en een nieuw boek lezen terwijl er een klein dutsje aan mijn haren en aan mijn kleren trekt.

Er zijn 2 kleine jongens die leren spelen, samen, iedere dag wat beter. Er is wachten tot papa thuis is en hem allemaal onder kusjes bedelven als hij komt. Soms is er Caleb die hem op de straat tegemoet komt lopen, kleine beentjes die niet snel genoeg gaan naar zijn zin, handjes met kleine kuiltjes bij de vingertjes die zich al naar papa uitstrekken en het mondje dat een verrukte, ijselijke gil slaakt.

Er is de afwas, zeker als de afwasmachine kapot is, en er is yoghurt maken. Er is de vloer kuisen en de ijskast niet kuisen al heeft die het wel nodig. Er zijn jongens die stilletjes in de zandbak spelen, lange uren, met dan af en toe zand in iemand’s ogen en een luide gil die mijn wereld overspoelt.

Er zijn jongentjes die van de zeldzame momenten genieten waairn ik ze laat helpen met het koken. En knuffels aan neefjes en nichtjes die ze een paar uur geleden nog zagen maar nu omhelzen alsof het al jaren geleden was.

Er is een glimlach en een woord en een knik.

Er is een Klavertje met 3 blaadjes en ik houd ervan.

Wat zijn jou klavertjes vandaag? Pluk er ??n en plak het met plakband op je keuken kastje om zeker te maken dat je het niet vergeet!
?Ik geef mijn jongens een extra grote knuffel. Dit klavertje met 3 blaadjes, dit moment, het dwarrelt omhoog in mijn hart zoals de vlinders dat doen als je verliefd bent.
To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

6 comments to Het klavertje 3,

 • Wat een leuk berichtje! Ik schreef laatst over een klaver vier en over een klaver vijf. Maar juist die klavertjes drie zijn idd ook zo mooi. De kleine dingen:).

 • wat mooi dat je het zo omkeert van geluk is klavertje 4 naar klavertje 3. Prachtig hoe je het allemaal omschrijft.

 • Bij ons tegen het huis groeien ook klavertjes. Heel leuk. Vlabij een mierennest.
  Ik genoot vandaag heel erg van mijn fitnessmoment en het contact met de anderen daar. Het lukt weer!!

 • El

  Heel mooi verwoord. God vraagt ons juist om trouw te zijn in onze dagelijkse bezigheden, om die voor Hem en tot Eer van Hem te doen. Daar wordt Hij door verheerlijkt, veel meer dan door allerlei ‘grote, spectaculaire’dingen die wij denken voor Hem te moeten doen. Het geeft voor jezelf ook zoveel voldoening om op de plaats die God je heeft gegeven, Hem te mogen dienen en je talenten te mogen gebruiken tot Eer van Hem! Ook als je oog mag krijgen voor de wonderen in het leven van alle dag geeft je dat zoveel blijdschap en vrede in je hart dat je alleen maar verwonderd kunt zijn.

  Ik heb je nog nooit een reactie gestuurd, maar ik lees je blogs heel graag en ze spreken me erg aan. Ik vind ze heel herkenbaar. Bedankt dat ik met je mee mag lezen. Ik heb 4 kleine kindjes (1 tm 6 jaar) waar ik met heel veel liefde en vreugde voor mag zorgen en waar ik God heel dankbaar voor ben.

  • Dankjewel voor de bemoediging, leuk dat je van de blogs geniet 🙂

   Het is soms juist zo moeilijk om in die simpele dingen trouw te zijn he 🙂 Wij mensen willen zo graag een beetje God spelen, en hoog en verheerlijkte plaatsjes in nemen met belangerijke dingen!

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.