waar ik mezelf in verlies

Een paar maanden geleden verwijderde ik mijn Facebook account. Ik zat er te veel op, en ik werd er eigenlijk maar ongelukkig van. En wat denk je. Ik graviteerde naar de nieuws websites en werd daar ongelukkig van, en spendeerde daar te veel tijd op.

Het lag dus minder aan Facebook dan aan mezelf. Er moest wat anders veranderen.
En dat anders was eigenlijk erg simpel. Als ik ongelukig ben vanwege sociale media, is de reden en de oplossing heel duidelijk. Ik ben meer?tijd aan het spenderen op sociale media dan dat ik tijd met Jezus spendeer.

Simpel als wat.

Maar niet altijd gemakkelijk. Ik wil wil graag Zijn woorden onthouden, ze me helemaal eigen maken. Dat ik ze zeker niet vergeet. Ik probeer de bergrede van buiten te leren maar ik moet mezelf van mijn thee, mijn boek, mijn instagram, koekjeskast, gedachten… wegtrekken. Alles in mij werkt tegen. Hoe meer ik dat wel doe, hoe meer die relatie met God groeit, hoe meer ik ook naar God toe ga. Hoe meer ik er naar uit kijk om tijd met Hem door te brengen.

Maar vanuit mezelf, als ik zo maar wat doe? Het lijkt meer werk, meer saai, meer moeite. Ik doe het straks wel. Niet nu. Straks is altijd goed.

Sommige dagen zijn de woorden die ik uit Zijn woord lees verrukkelijk. Sommige dagen zeggen ze me helemaal niets. Dan wil ik maar iets gemakkelijk. Een roman waar ik mezelf in kan verliezen, een filmpje.

Ik lees Hebreeen 12:1-2

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt.
Terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.

En Filippenzen 4:8
Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.

Als ik mezelf verlies in iets anders dan God, dan moet ik daar iets aan doen. Of dat nu Facebook verwijderen is, of mezelf meer discipline bij brengen. Er minder op te zitten.

En dan moet ik zorgen dat ik mezelf verlies in God. Zijn woord en Zijn gezicht, kijken naar Hem terwijl ik deze wedloop ren.

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.