Aanbidding – Five Minute Friday

TeenStreet2012abeltje

Abel die vorig jaar op TeenStreet de zaal binnen rent tijdens de Aanbidding. Hij kon net lopen en we hadden de grootste moeite om hem daar buiten te houden!

?

Ik ben grootgebracht met een eerbiedige, stille soort van aanbidding.

Je weet wel, dat soort van aanbidding waar je heel stil bent en begint te fluisteren van de moment dat je zondagmorgen de auto uitstapt.

Het was heel normaal voor mij, het was goed en ik hield ervan.Toen ik de eerste keer naar een praise avond ging was ik dus heel erg gechoqueerd. Er was muziek! Luid! Lichten! Liedjes die zichzelf herhaalden! Mensen die hun handen omhoog hielden! Mensen die (ik zal het heel stilletjes zeggen om je niet te veel te choqueren)?dansten! Wel ja, ze waren in ieder geval met hun heupen aan het bewegen!

Ik ben met een hele wijze man getrouwd die heel geduldig en lief is en mijn vooroordelen erg goed tolereerd.

Soms grinnikt hij een beetje. Soms luidop met zo’n snuivend geluid erbij. Maar meestal is hij heel erg lief en geeft hij me tijd om over mezelf heen te komen, en over mijn eenzijdige vooroordelen van hoe het leven in elkaar zit.

Als ik dan uitvind dat dat niet is hoe het leven precies in elkaar zit zegt hij meestal niet ‘Ik zei het toch’ en stelt zichzelf tevreden met een plagend, betweterig lachje.Deze zomer op TeenStreet stond ik helemaal vooraan (vooraan, zeg ik je!) terwijl ik een aanbiddingslied zong (een van die herhalende!) met mijn handen omhoog gehoffen (omhoog, terwijl ik helemaal vanvoor stond. Vanvoor, als in, al de andere 4000 mensen die daar waren konden zien dat ik mijn handen omhoog had!) en aan dat feit dacht ik niet eens, want ik was God aan het aanbidden omdat Hij zo, zo ontzagwekkend en geweldig is.

TS2012Abeltje

Niet vergelijkbaar met een donut, die ik ook al wel eens geweldig heb genoemd. (die van Walmart, niet van Krispy Creme) maar dat was niet mijn punt.

Mijn punt is…
Aanbidding is er in veel verschillende vormen en maten en stijlen.
Soms luister ik naar de Hershbergers, mijn favoriete accapella zangers, of?the Smuckers.
Andere keren luister ik naar de Outbreakband, of Casting Crowns.
En tot grote afschuw van mijn man en mijn verrukking, de Sommers Melodies. Oh zalige herinneringen uit mijn kindertijd!

En ik kan met ze allemaal evengoed aanbidden. Omdat het niet de stijl is die telt, maar wat er in mijn hart is en waarom ik het doe.

Gelinkt met lisajobaker.com op incourage.me voor five minute friday

Woensdag geef ik een recensie en weggeefactie van Pain Redeemed dus blijf op de hoogte 🙂

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to Aanbidding – Five Minute Friday

  • Love this! We all have our worship prejudices and I often wonder why it is so hard to get over them. I think it is because worship is intensely personal and it pains us to think that our experience may not be adequate, appropriate, or complete. That maybe others know something we don’t know. That we might appear to others to not be worshipping “correctly.” (gasp!) Good thing we only really have to please an audience of ONE. 🙂 Blessings to you!

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.