Zomer Vakantie, alle leuke en mooie en lekkere dingen!

DSC_6529

Zomervakantie

Lange zomerse dagen, op blote?voeten rennen door het gras. Spelen in de zandbak. Zee, zon, boeken lezen.

Deze eerste dagen van de belgische vakantie zijn dan misschien niet zo zomers en idylisch, zoals die slow-motion beelden die ik van vroeger draai, maar ze hoeven daarom niet minder leuk te zijn.

Binnen op de bank kan je ook lezen. Wij zijn nu grote fan van dit boek:
DSC_6558

We hebben ook een sponsor kindje, en ik heb de indruk dat Abel nu eindelijk begrijpt wat dat betekent.

Het boekje gaat over een kindje dat Abel heet, dat vind hij super. Abel woont in Kenia, waar ook ons sponsor kindje Leperan woont. De tekeningen zijn ongelofelijk mooi, ik denk erover om een extra boekje te kopen om wat tekeningen uit te knippen en in te kaderen als decoratie.

Ik zou graag de jongens wat meer betrekken in het brieven schrijven naar Leperan, maar tot nu toe hadden ze niet veel interesse omdat ze er niets van snapten. Hopelijk gaat het nu beter.

Het is ook wel mijn eigen fout. Ik schrijf helemaal niet genoeg. Ik had eerst een meisje, maar toen haar familie het Compassion project verliet en er een brief van compassion vertraging kreeg kozen zij een ander kindje en dat werd een jongen. En sindsdien weet ik niet wat ik moet schrijven, want wat schrijf je een aan jongen van 12 in Kenia?
?DSC_6539
We maakten ‘Space Raketten’ met kartonnen buizen, duct tape, pindakaas dekseltjes en plastic drinkflessen.

Daar vliegen nu duplo mensen en pinguins in, op verre reizen.

DSC_6542

We kregen via een win actie op?Leuke Wereld een Playmobil voetbalveld, en daar?zijn de jongens nu de hele dag mee bezig. Want blijkbaar is fan zijn van voetbal iets wat je niet moet leren. Dat ben je gewoon.

papaandtheboys

voetbal
Trouwens, je moet helemaal geen voetbal fan zijn om dit leuk te vinden. Playmobil is altijd zo gedetaileerd en schattig en leuk dat je er gewoon van moet houden. Het is verbazingwekkend stevig, en ook heel groot.

?DSC_6561teapot
Ik zou nog steeds erg graag een meisje willen, maar meer en meer geniet ik van al die jongens hier in huis. Ik kijk uit naar alle volgende fases. Stel je voor, 3 tiener jongens hier in huis! Dat gaat zalig worden.
Voorlopig zijn het peuters en kleuters en ze brengen heel wat sfeer en leven en testosterone.
Zelf geniet ik toch ook wel van mijn meisjes dingen, en thee drinken met de?theepot die ik voor mijn verjaardag kreeg van mijn broer en mijn schoonzusje, dat is helemaal perfect. Ik was al een hele tijd over de spulletjes op Bodesign aan het obseseren, en ik was helemaal in de hoogste wolken toen ik er eentje kreeg. Ik ben verliefd.

Voor gezond te zijn eten we zelfgemaakte yoghurt met chia, lijnzaad, tarwegras poeder, vlierbessensap, ahornsiroop en soms chocolade hagelslag. Die zijn niet gezond, maar wel heel lekker.

milkjar
Ik drink een liter verse melk in de ochtend, en ik blijf maar kijken naar de fles die ik ook al voor mijn verjaardag kreeg van mijn zusje

DSC_6516
We gaan wandelen rond het fort, net na de regen. Met het fietsje dat mijn broer opkalefaterde voor Abel. Die kan er nu sinds een paar dagen op fietsen, en hij voelt zich de koning te rijk. Het is een super oud, schattig fietsje. Ik hoop dat het nog een lang en gelukkig leven mag hebben zodat al mijn kindjes erop kunnen leren fietsen. Zo lief vind ik het.DSC_6481
DSC_6499
DSC_6488

We moeten ons s’morgens niet meer haasten om op tijd op school te zijn, we kunnen rustig ontbijten en dan de hele dag spelen. We moeten dringend naar de bibliotheek voordat we een boete krijgen van te laat te zijn.

DSC_6465

We hebben de waterpokken maar net de eerste dag van de vakantie worden die al wat beter. Misschien kunnen de kleinste onder ons nu ook soms rondlopen zonder vastgehouden te worden.
Ik kijk naar Caleb. Een beetje streng.
De vakantie gaat super leuk zijn, en ook heel er vermoeiend. We gaan veel ijs eten. En veel boekjes lezen.
Ik heb het als doel genomen om Abel het alfabet te leren en een paar woordjes te leren lezen en schrijven, ik houd jullie op de hoogte.

 

 

 

 

 

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to Zomer Vakantie, alle leuke en mooie en lekkere dingen!

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.