De Droom Draak van Nostillitumtijd

De Droom Draak van Nostillitumtijd

Vandaag ben ik naar de zon gevlogen. Ik gleed zomaar van de zonnestralen af, de grootse glijbaan ter wereld. Ze brachten me naar het ZonneLicht Station en met de ZonExpress reed ik naar het midden van de zon. Daar at ik kleine zonnesnoepjes, die smaakten naar licht.

Ik mocht mee met een vallende ster, en zo kwam ik terug naar huis. Heel stilletjes sloop ik op mijn tenen door het huis en ging ik terug in bed liggen. Niemand heeft het ooit geweten.

Daarna kon ik natuurlijk niet van aventuren weg blijven. Dus vanacht zal ik dansen in een regenwolk, met al de regendruppeltjes. Dan zullen we naar beneden vallen en ik zal van de regenboog afglijden op de rug van een draak. We zullen door de donkere hemel vliegen, en zweven door de slapende steden en dorpjes en de DroomDraak zal dromen blazen op al de slapende kinderen.

Als we gedaan zijn zullen we een drakerig ontbijt hebben van gepofte wolk met een windvlaag en wat maneschijn voor desert.

Hij zal me terugbrengen naar mijn huis, en me stilletjes door het raam blazen. Voordat hij vertrekt zal hij me een grote, natte, slobberige kus geven en een droom blazen door de lucht de ik inadem. Dan zal hij terug gaan naar het land van Nostillitumtijd waar hij eerst wat zal slapen, en dan dromen zal maken voor de kinderen. Hij zal ze maken van Tikkitaktijd, Falterboom blaadjes, Suikermadeliefjes en DraakDauwdruppels.

De elfjes zullen die in kleien vazen gieten, versierd met bloemen en erg krullerige krullen. Daarna zullen ze een groot en blij avondmaal eten, met dansen en zingen en zoveel desert dat ze het onmogelijk allemaal kunnen opeten. Maar omdat ze in het land van Nostillitumtijd leven, kunnen ze dat, en zullen ze dat vast en zeker.

Dan, als het weer avond over de wereld steelt, en de schemering valt, komen de draken terug vliegen, eerst nog luid lachtend en dan zachter en zachter als ze dichter bij de aarde komen. Stilletjes zullen ze hun helpers ophalen en dromen blazen over al de kinderen, en misschien wel een paar volwassenen, als die geluk hebben.

De Droom Draak van Nostillitumtijd

Abel zijn draak

De Droom Draak van Nostillitumtijd
Gabriel zijn draak

De Droom Draak van Nostillitumtijd

Caleb zijn draak

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.