Dag 27. Hallo 28

Dag 27. Hallo 28
Dag 27. Hey daar 28. Om eerlijk te zijn klinkt 28 echt niet zo veel ouder dan 27, dus krijg het maar niet te hoog in je bol. Bedankt om me wat meer geduld te leren. Ik hoop wel dat 28 een wat zachtere leerkracht is. Moest je het echt zo in mijn gezicht smijten? Bedankt voor de goede momenten en de slechte. Allez ja, ik bedoel eigenlijk alleen de goede momenten, maar ik weet wat ik moet zeggen, weet je. Net als in de zondagschool. Antwoorden met ‘Jezus’ en alles komt goed. Je leerkracht en papa zullen ongelofelijk trots op je zijn. Hoewel ik, als ik even stop met sarcastisch te zijn, moet toegeven dat hoewel ik het moeilijke nooit zou kiezen, ik geen spijt heb van al de lessen die ze me geleerd hebben. Ik zou misschien nog altijd liever een elfje hebben dat komt en op magische hocus-pocus-pats maniertjes mij een liefelijk, vergevend, super fijn karakter geeft zonder dat ik zo door die vervelende dingen heen moet.Maar goed. Als het zo moet, zo zij het. Door te leven leren we hoe we moeten leven. Ik leef dus.

En ik denk wel dat ik fijner ben op het begin van 28 dan het begin van 27. Stel je eens voor hoe leuk ik ga zijn als ik 100 ben!

Bedankt voor de nieuwe boeken en door de boeken de verhalen en werelden en reizen en vrienden.

Voor de nieuwe muziek en voor de liedjes die ik maak.

Bedankt voor mijn drie jongens een beetje groter en zelfstandiger te maken. Dat is een heel spannend en geweldig iets. Zelfs al mis ik het hele baby-ding ook wel. Zeg dat niet aan 28. Ik vind babies wel leuk maar het 9-maanden-een-depresieve-olifant zijn vind ik net iets minder tof. Hoewel ik me er wel heel bewust van ben dat ik heel gezegend ben met zomaar 3 mooie kinderen.

Bedankt om me te leren om door te blijven gaan.

Om me te leren dat ik me niet over alles schuldig moet voelen. Over de dingen die ik zeg en doe of niet zeg en niet doe. Ik kan je niet beloven dat ik dat in de praktijk ga brengen maar ik ken de theorie behoorlijk goed nu.

Dankjewel om me te tonen dat Jezus van me houdt op de manier die ik ben. Als Hij me liever perfect had gehad, had Hij me zo kunnen maken. Om me te tonen dat fouten maken prachtig kan zijn. Kijk maar eens naar al de per-ongeluk babies die er op deze wereld rondlopen!

Dat Hij van mijn verhaal houdt zoals het loopt. Anders zou Hij alles wel even kunnen forceren. Bedankt om me te tonen dat falen en onzekerheden en opstaan en doorgaan een mooi en menselijks iets is.

Dat het goed is zelfs als het niet goed is, omdat we kunnen liefhebben en lachen en boeken lezen en handen vasthouden hoe vervelend het allemaal ook is, en hoe onliefelijk we ons ook voelen.

En mensen hebben om van te houden en relaties opbouwen is beter dan een prachtig nieuw huis, 100 antieke boeken, een cruise, of welke prestaties en dromen we maar op kunnen dromen. Gewoon leven, samen met de mensen rondom je.

Bedankt voor mooie momenten met vrienden die blijven, al ben ik soms vreselijk ambetant, en die me gemeende complimentjes geven als ik geweldig ben.

Voor bemoedigende mensen en woorden die langs komen op de perfecte dagen.

Vaarwel mooie dagen van 27. Hallo mooie dagen van 28.

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

1 comment to Dag 27. Hallo 28

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.