Het verhaal van Jezus en mij ~ door Bethany

Bethany Grizzard: Imago Dei. Jezus volger. Dromer. Photografe. Ijverige lezeres. Zoeker van avonturen. Reis junkie. Kunst liefhebber. Advocate voor gerechtigheid. Je kan haar bezoeken op duoimagery.com

BethanyIk begon Jezus te leren kennen toen ik nog heel jong was. Mijn ouders zijn allebei gepassioneerde Jezus volgers en dat is het grootste kado dat ze aan hun kinderen meegaven. Dat Hem aan ons voorstelden. Het was heel subtiel en lief, zodat een kind het kan verstaan. Toen ik 6 jaar oud was wou ik dat Hij mijn Vriend werd. Het was rond Kerst, en we waren Advent aan het vieren. We deden dan een kaars aan en lazen een deel van het verhaal. En dan praten we over wat Jezus deed en waar Hij doorheen ging om ons te redden.

JoshBethany

Ik weet het nog zo goed. Ik was nam een douche en had de mooiste Kerst pyama om in bed mee te kruipen toen ik plots echt doorhad dat ik aan Jezus wou vragen of Hij in mij wou komen wonen. Ik ging naar mijn ouders en zij hielpen me om Hem dat te vragen, en ik weet dat Hij vanaf dat moment in mij woonde.

Omdat ik toen nog zo klein was, gebeurde mijn relatie in fases, maar ik ben daar blij om. Je leert iemand niet zomaar op ??n dag kennen, en dat was hoe het was met mij en Jezus. Stilletjes aan begon ik Zijn stem meer en meer te horen door de schoonheid om me heen. Ik voel God in de natuur en in schoonheid meer dan in iets anders.

Ik groeide op op een berg en heb sindsdien ook in de woestijn, de prairie en de bossen gewoond. Omdat ik zoveel in de natuur leefde, spendeerde ik veel tijd in de bossen, de woestijn door dolend of op bergen klimmend en in riviertjes spelend. Het was in die momenten dat ik echt naar Jezus leerde luisteren en open en vrij met hem te spreken, zoals met een vriend. Ik voel zijn aanraking in de wind, hoor zijn fluisterende stem in de bomen en ik kan hem smaken in de berglucht en het frisse water van een stroom.

Toen ik tiener werd ging ik door een periode waarin ik probeerde om iemand te zijn die ik niet was. Ik probeerde een geweldige indruk te maken op God door de manier waarop ik handelde en keek en iedereen in de kerk die zo tevreden waren van mij. Ik stond niet dicht bij Jezus, maar op een afstand, en ik was volledig op mezelf gericht, op zelf goed te zijn. Na enkele jaren had ik door hoe leeg, hol en verdrietig dit was en gaf het op. Ik liet het gaan. Het was pas hierna dat ik Hem terug voelde zoals ik het niet meer had gedaan sinds mijn kindertijd. Sinds ik Hem zo terug vond, heb ik Hem nooit meer laten gaan. Ik heb het op de moeilijke manier geleerd, en ik wou het nooit meer alleen doen.

Ik heb eigenlijk oneindig veer bladzijden nodig om het verhaal van Jezus en mij te vertellen.

Maar ik kan je wel zeggen dat ik terug ben bij de echte vriendschap met Hem. Luisteren naar Hem in de wind, Hem zien in de kleuren, voelen in het water. E?n worden. Leren dat Hij mijn identiteit is, dat alles wat ik ben dit is: Imago Dei. Ik ben in Zijn beeld geschapen en geliefd zoals ik ben. Ik ben echt gekend en echt geliefd, en dat maakt me vrij.

BethanyJohn

Be
Zijn
Here in the free
Hier in het vrije
We could just be
Kunnen we gewoon zijn

Finally
Eindelijk
We?ll chase the sun
We zullen de zon achterna zitten
Naked we?ll run
We zullen naakt rennen
We could be free
We kunnen vrij zijn
Finally
Eindelijk

Momentary carbon stories
Tijdelijke verhalen van stof
From the ashes
Van de assen
Filled with holy ghost
Gevuld met de heilige geest
Life is here now
Leven is hier en nu
Breathe it all in
Adem het alles in
Let it all go
Laat het allemaal gaan
You are earth and wind
Je bent aarde en wind

– fragmenten van Gungor

Deze post is deel van mijn 31 dagen serie ‘Meer zoals Mijn Vader’.

De serie bestaat uit verhalen van mensen uit verschillende achtergronden die delen hoe zij God leerden kennen, en hoe Hij ons leven kan veranderen.

Klik?hier?om naar de pagina van de serie te gaan.

MoreLikeMyFather

To share the Thinkings...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

  

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.